Login
Brugere ialt:   6670
Glemt dit Login?
Længste distance
sidste 2 dage
1. Lonnie Christensen (58)
14.38 km Løb
Idag

2. Jannick Kjersgaard (49)
13.2 km Løb
Idag

3. Finn Rasmussen (65)
10.7 km Løb
Idag

Hurtigste træningspas
sidste 2 dage
1. Jannick Kjersgaard (49)
13.2 km Løb
12.84 km/t
Idag

2. palle ROSEN Madsen (69)
6.5 km Løb
12.24 km/t
Idag

3. Jannick Kjersgaard (49)
9.44 km Løb - Restitution
11.8 km/t
Igår

Vidste du?
Opret dig som bruger og få en træningsdagbog
Opret en træningsdagbog
Hold styr på din træning med KeepOnMoving's online træningsdagbog.
Læs mere om alle de funktioner du får ved at oprette en træningsdagbog.
Tilmeld dit firma eller din klub
Opret et Team
Tilmeld dig - og opret så et Team og få en team kalender, hvor I kan planlægge træningen.
Læs mere om oprettelsen af et Team og alle fordelene der følger med.



Forum:    Skader

Tilbage

Du skal være registreret for at indsende et nyt emne.
Klik her for at registrere dig - det er GRATIS!


Indsendt 01-08-2006 13:26 af U. S
Smerte i forfod - ovenpå.
Jeg har netop måttet holde 3 ugers lægebeordret løbepause på grund af smerter i min forfod. ØV.

I begyndelsen troede jeg, at smerterne kom af, at mine løbesko trykkede der. Jeg prøvede at snørre skoen på andre måder - både mere løst og mere fast, men smerterne blev ved med at komme ved løb.
Mine sko er et par Addidas sko, hvor der er en syning lige der, hvor smerterne kom.
Så skiftede jeg til nogle sko uden en syning der. Da der ingen tryk kom fra denne sko, der hvor smerterne var - og da de blev gradvis større og også var der, når jeg ikke løb, måtte jeg se mig om efter andre løsninger.

For en del år siden, fik jeg en stærk forstuvning netop her. Jeg var vredet rundt på foden under en badmintonkamp, det gav et smæld fra foden. Efterfølgende røngtenundersøgelse, som ikke var særlig grundig, da jeg var gravid - viste ikke noget. Men dengang måtte jeg humpe rundt på krykker i flere måneder, inden det gik over. Jeg har siden været ekstra følsom dette sted. Hvis jeg f.eks. har stødt foden imod noget, har det virkelig gjort nas.

Lægen, jeg var til her fornylig, mente at mine nuværende smerter sagtens kunne stamme fra denne forstuvning - derfor denne hvilepause.
Jeg er nu gået igang med at løbe igen, tager den med ro, men frygter for, at denne skade kan bryde op igen.

Hvad siger I? Er det sandsynligt, at sådan en gammel skade kan gøre nykker på denne måde?

ER det noget, jeg kan blive ved med at døje med, så jeg kan opgive alle drømme om engang at løbe et marathonløb? (Jeg var tilmeldt et halvmarathon her i september, men når ikke at komme nok i form til det, da jeg ikke vil presse mig selv for hårdt.)

Er der noget andet, jeg kan gøre for min fod?

Venlig hilsen
Unni



Svar ialt:  3     -    Senest svar 13-08-2006 22:11 fra Martin L
Svar indsendt 07-08-2006 21:22 af Martin L

Hejsa..

Først vil jeg umiddelbart sige ja, det kan sagtens være en gammel skade der driller....

Jeg ved ikke om det her hjælper, men det hjalp i hvert fald mig. Lidt om hvad der skete for mig: Hoppede over en træstub til et orienteringsløb, men der var ikke noget jord på den anden side, kun et hul. Jeg vred rundt, men løb løbet færdigt. I følge lægerne var det en kraftigt forstuvning. Jeg løb ikke i 9 måneder derefter. En dum pause som jeg kunne have undgået.

Jeg gjorde til sidst det at jeg begyndte at gå hos en fysioterapeut der gav mig en række øvelser. 3 uger efter kunne jeg begynde at løbe uden smerter i min fod. Min kur var stabiliseringsøvelser. Nok bedst kendt er vippebrættet. Men da jeg ikke havde sådan et så tog jeg en tyk pude, og stillede mig på den i bare tæer. Og så stod jeg ellers på et ben, med let bøjet knæ. En til to gange om dagen. Jeg startede ud med 30 sek. og kom til sidst op på 2 min. pr. ben. Da jeg havde fundet balancen efter et par uger, begyndte jeg at bøje knæet ned og op. Men jeg blev ved med de første øvelser. Til sidst hoppede jeg rundt på et ben i slalom inde i stuen, og lavede nogle mere vovede spring for at styrke mine ledbånd.

Disse øvelser stabiliserede mine ledbånd, og da en forstuvning er en ledskade, så er det disse der skal trænes op. Denne simpel genoptræning har hjulpet mig meget, men det er vigtigt at fortsætte, selv efter smerterne er væk. For ellers kan de komme tilbage.

Men ellers håber jeg at mine råd kan hjælpe, ellers synes jeg at du skal søge hjælp hos en fysioterapeut med speciale i idrætsskader. De ved ofte hvad de snakker om :-)

Svar indsendt 11-08-2006 13:26 af U. S

Hejsa Martin

Tak for svaret. Jeg vil prøve det med puden. Er det en hård pude, vi taler om? Og handler øvelsen om at finde balance ved at stå på puden, og derigennem styrke ledbåndene?

Jeg spørger bare for at være sikker på, at jeg forstår;-)

Venlig hilsen
Unni
Svar indsendt 13-08-2006 22:11 af Martin L

Hej Unni

Den pude jeg brugte var 60x50 cm, og ca. 20 cm tyk. Og den var blød. Men ikke så blød så jeg stod på gulvet. Øvelsen består i at holde balancen på et ben. Ved at stå på en pude vrikker man mere i foden end når man står på gulvet. Og for at holde balancen så laver man en modvirkende bevægelse i forhold til foden. Og dette skulle i følge min phys styrke ledbåndene. Men øvelsen skal foregå i bare tæer, da strømper holder på foden. Men husk at bøje lidt i knæet, og prøv så vidt muligt ikke at holde fast i noget for at holde balancen.

Mht. til puden så er det vigtigste at din fod kan vrikke til alle sider, så det er mest det der afgør puden. Men selvfølgelig uden at du risikerer at vride om på foden. ;-)

Men jeg håber det hjælper...


Tilbage
Google Reklame
Som medlem får du...
Træningsdagbog
Rute opmåling
Vægt dagbog
Træningsgrafer
Træningsruter
Styr på løbeskoene
Løbsliste
Teams
Hitlister