Login
Brugere ialt:   6670
Glemt dit Login?
Længste distance
sidste 2 dage
1. Karen Devantier (57)
9.65 km Gang
Igår

2. Lars Aasted (60)
6.7 km Løb
Idag

3. palle ROSEN Madsen (69)
6.592 km Løb - Bakke
Igår

Hurtigste træningspas
sidste 2 dage
1. palle ROSEN Madsen (69)
1 km Løb - Interval
16.44 km/t
Igår

2. Steen Karlsen (59)
5.1 km Løb
13.02 km/t
Igår

3. palle ROSEN Madsen (69)
6.592 km Løb - Bakke
10.77 km/t
Igår

Vidste du?
Opret dig som bruger og få en træningsdagbog
Opret en træningsdagbog
Hold styr på din træning med KeepOnMoving's online træningsdagbog.
Læs mere om alle de funktioner du får ved at oprette en træningsdagbog.
Tilmeld dit firma eller din klub
Opret et Team
Tilmeld dig - og opret så et Team og få en team kalender, hvor I kan planlægge træningen.
Læs mere om oprettelsen af et Team og alle fordelene der følger med.



Artikel

Tilbage



af Torben C G Jensen, 02-04-2007
Marathon Des Sables 2007 - 5. og 6. Etape

Femte etape var 42,2 km lang, den klassiske maraton distance. Det er etapen der kendetegner løbet og er en del af dets navn. Selve etapen blev dedikeret til den løber, som blev fundet livløs i sin bivuak d. 29.03.07 og senere erklæret død samme dag. Han blev mindet ved en højtidelighed inden etapen. Der blev lagt små sten der hvor hans telt havde stået og de løbere han havde delt bivuak med, blev bedt om, at stå i front af feltet ved starten af etapen.

Starten af etapens rute bestod af sandbanker, hvorefter den gik hen og blev mere stenet indtil omkring 2. checkpoint. Herefter stod menuen igen på sandbanker efterfulgt af mere roligt terræn. Jeg fulgtes med Johnny og kom i mål i tiden 4 timer, 25 minutter og 46 sekunder med en gennemsnitshastighed på 9,53 km/t. Tiden rakte til en plads som nr. 95 på etapen.

Efter at alle var kommet i mål og havde fået lidt at spise, blev der afholdt en mindre koncert for både deltagere og de der stod for løbet. En counter-tenor og en sekstet fra Opera de Paris havde fundet vej ud til lejren og gav os en fortryllende musikalsk oplevelse i solnedgangens klare skær. En afslappende måde, at slutte dagen af på velvidende, at etapen næste dag var den sjette og sidste i dette års Maraton Des Sables.

Sjette etape var blot en etape der skulle overstås. En symbolsk etape på 11,7 km. Vi blev inden etapen varmet op af fem kiwier, der selv deltog i løbet. De gav en demonstration af den New Zealandske Haka. En traditionel New Zealandsk dans opfundet af Maorierne. Et frisk, sjovt og inspirerende indslag der gav god stemning igennem lejren. Efter indslaget blev den sjette og sidste etape sat i gang.

Den første halvdel af etapen var flad som en pandekage. Herefter tog terrænet en mere genkendelig form. Terrænet gik fra fladt til at være fyldt med sandbanker også kaldet Merzouga sandbankerne. Merzouga sandbankerne er de højeste i Marokko og udmattende, at passere. Jeg kom dog over dem og i mål. De 11.7 km endte med, at tage 1 time, 15 minutter og 50 sekunder. Tiden gav en plads som nr. 90 på etapen og nr. 59 i den samlede stilling. Ved målstregen blev jeg modtaget af den smilende og ekstatiske løbsdirektør, Patrick Bauer, der gav mig en medalje om halsen og et tillykke med på vejen. Det er ikke til, at beskrive de følelser der overvælder én, når man endelig passere målstregen og ved hvad man har præsteret. En fantastisk oplevelse jeg altid vil huske.

Maraton Des Sables 2007 - Over and Out
Torben

Maraton Des Sables 2007 - Nr. 59 Tid: 26:54:37 Gennemsnit: 8,21 km/t
http://www.darbaroud.com/index_uk.php

Billeder fra 5. etape
Videoklip optaget på 5. etape
Billeder fra 6. etape


Google Reklame
Som medlem får du...
Træningsdagbog
Rute opmåling
Vægt dagbog
Træningsgrafer
Træningsruter
Styr på løbeskoene
Løbsliste
Teams
Hitlister